Hlavní obsah

Promotér formule 1 Ecclestone prý ztrácí kontakt s realitou

Promotér formule 1 Bernie Ecclestone prý ztrácí kontakt s realitou. Prohlásil to člen vedení společnosti CVC, která je většinovým vlastníkem práv na formuli poté, co se osmasedmdesátiletý Brit postavil proti doživotnímu trestu pro bývalého šéfa stáje Renault Flavia Briatoreho za zmanipulování loňského závodu v Singapuru.

Foto: Gareth Watkins, Reuters

Bernie Ecclestone

Článek

"Nejdřív velebil Hitlera a teď schvaluje podvádění," citovala Martina Sorrella agentura Reuters. "Co bude příště? Obávám se, že jeho poslední slova jsou dalším důkazem, že Bernie je zcela mimo realitu," dodal. CVC je většinovým majitelem společnosti Formule One Group, která má na starost propagaci formule 1 a Ecclestone je jejím představitelem.

Ecclestone se nedávno zastal svého přítele Briatoreho, který od Mezinárodní automobilové federace FIA dostal doživotní zákaz působení ve formuli za úmyslnou nehodu Nelsona Piqueta při loňské Velké ceně Singapuru. Podle Ecclestonea je trest příliš tvrdý. Renault dostal dvouletou podmínku a šéfinženýr Pat Symonds pětiletý zákaz působení ve formuli.

V červnu se Ecclestone postaral o rozruch, když v rozhovoru pro deník The Times vychvaloval Adolfa Hitlera, totalitní režim Saddáma Husajna a kritizoval demokracii. Ecclestone se později za svá prohlášení omluvil. V minulosti přirovnal ženy k domácím spotřebičům a omlouval rasistické útoky na pilota McLarenu Lewise Hamiltona.

Reklama