Hlavní obsah

Hororová bouračka zapomenuta. Massa už opět trénuje

ŘÍM

Šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali potvrdil, že brazilský pilot ve službách Italů Felipe Massa je již opět v tréninkovém zápřahu. Rychlost, s jakou se Brazilec blíží návratu za volant po velmi vážném zranění hlavy z kvalifikace Velké ceny Maďarska, je ohromující.

Foto: Viktor Veres, Reuters

Brazilský pilot formule 1 Felipe Massa po propuštění z nemocnice v Budapešti, kde strávil devět dnů po zranění hlavy při Velké ceně Maďarska.

Článek

Massa byl v průběhu červencového závodu zasažen pružinou z vozu Brawn Rubense Barrichella, ztratil vědomí a v plné rychlosti narazil do ochranné bariéry z pneumatik.

Osmadvacetiletý pilot okamžitě podstoupil operaci proražené lebky, jeho stav se poté rapidně zlepšoval. Dokonce natolik, že ještě do konce roku chce opět závodit. V tomto týdnu potvrdil, že v listopadu se chce zúčastnit charitativního závodu motokár.

Dominicaliho těší Massův progres. „Felipe se zotavuje velmi dobře,“ uvedl. „Začal s tréninkovým programem zaměřeným na fyzičku a znovu zahajuje svou přípravu. Dalším krokem bude jízda v simulátoru a pak nějaké ty motokáry. Pokud bude vše v pořádku a nenastanou komplikace, zvážíme pak i jeho opětovné posazení za volant závodního vozu.“

Zatímco Massa má místo u Ferrari jisté, v tom, kdo by mohl být jeho parťákem pro příští sezónu, je stále hodně otazníků. Hovoří se o tom, že Kimi Räikkönen nedostal razítko na své další působení a stále více se spekuluje o příchodu Fernanda Alonsa.

Reklama

Související témata: