Hlavní obsah

Ferrari chystá pohádkový kontrakt pro Alonsa. Na šest let a za 630 miliónů ročně

PRAHA

Již v závěru tohoto týdne by měla stáj Ferrari ukončit rej spekulací a potvrdit Fernanda Alonsa jako týmovou akvizici pro další sezóny. Podle španělských médií je již kontrakt pro dvojnásobného mistra světa hotový a nabízí vskutku lákavé podmínky. Španělský jezdec by měl mít práci v Maranellu zajištěnou až do roku 2015 a na jeho konto by mělo každý rok přibýt 25 miliónů eur, tedy bezmála 630 miliónů korun.

Článek

Informace o podmínkách kontraktu v úterý přinesly španělské deníky AS a Diario Sport s odvoláním na rozhlasovou stanici SER. Alonso by měl mít základní kontrakt na tři roky s automatickou opcí na další dvě sezóny. Navíc má být součástí smlouvy klauzule o možném prodloužení kontraktu až do konce sezóny 2015. Ferrari by prý mělo vynést vše na světlo ve čtvrtek v 10 hodin japonského času.

Vedení Scuderie i přes sílící zájem médií a veřejnosti zdatně mlží. „Dáme vědět, jakmile bude vše připraveno. Ani my nechceme již déle čekat,“ utrousil šéf Ferrari Stefano Domenicali. Italský tým, jemuž letošní sezóna nevychází podle představ, minulý týden pouze potvrdil, že pro další rok počítá s momentálně zraněným Felipem Massou. Odchod Alonsa z Renaultu pak naznačilo i vedení francouzské stáje.

Jako jistý se proto bere odchod Kimiho Räikönena, který k Ferrari přišel v roce 2007 po pětiletém působení ve stáji McLaren. A právě do britského týmu by se měl podle zákulisních informací vrátit jako náhrada za svého krajana Heikkiho Kovalainena. Zatím však není jisté, zda se mistr světa nerozloučí s formulí 1 nadobro a nebude se věnovat rallye. Na Alonsovo místo do Renaultu by měl zamířit polský jezdec Robert Kubica, který v současnosti hájí barvy stáje BMW, jež však po sezóně z F1 odejde.

Reklama

Související témata: