Hlavní obsah

Piquet starší útočí dál na Renault: Tým neřídil Briatore, ale Alonso

PRAHA

I když minulé pondělí padly tresty v tzv. singapurské aféře ve formuli 1, jednomu z její iniciátorů to nestačí. Nelson Piquet starší se totiž snaží ospravedlnit svého syna, a tak útočí na Renault, jak to jen jde. "Tým neřídil Briatore, ale sám Fernando Alonso," prohlásil trojnásobný mistr světa Piquet st. na webových stránkách planetf1.com.

Foto: www.research-racing.de

Trojnásobný mistr světa Nelson Piquet

Článek

Již několik týdnů hýbe světem motosportu tzv. singapurská aféra. A i když již minulé pondělí padly tresty, rozruch kolem této kauzy a stáje Renault nemá konce. Jeden z hlavních iniciátorů, trojnásobný mistr světa formule 1 Nelson Piquet starší, v úterý přišel s prohlášením, že Renaultu nešéfoval Flavio Briatore. "Tento rok byl pro nás opravdu špatný, a to hlavně kvůli zvýhodňování Fernanda Alonsa, který dostával lepší vozy. Tým vlastně neřídil Briatore, ale sám Fernando Alonso," řekl na webových stránkách planetf1. com Piquet st.

Trojnásobný mistr světa Nelson Piquet starší se tak vehementně snaží i nadále očistit synovo jméno. Ten právě před rokem ve Velké ceně Singapuru na popud vedení Renaultu úmyslně havaroval a pomohl tak k vítězství Fernanda Alonsa. Nelson Piquet jr. nakonec vyvázl díky imunitě bez trestu. Moc dobře ale ví, že tento skandál, mu téměř nadobro zavřel dveře do světa formule 1. A tak není divu, že otec Nelsona omlouvá, jak může a zároveň útočí na Renault, jak to jen jde.

"Samozřejmě, že by tohle v motosportu nemělo existovat. Ale okolnosti, které k tomu Nelsona vedly, byly nevyhnutelné," ospravedlňoval synovo počínání Piquet st. "Dvě hodiny před závodem mu Briatore řekl, že pokud chce pomoci týmu, havaruje. Byl opravdu pod obrovským tlakem, takže to udělal. Neměl co ztratit," hájil svého syna dál.

"Já vím, že to byl zločin. Manipulování s výsledky závodu je trestuhodné a ve sportu pro takové chování není místo," uzavřel sedmapadesátiletý Piquet. Otázkou tedy zůstává, zda obhajoba trojnásobného mistra světa na někoho zapůsobí, a jestli se jeho syn ještě do formule 1 někdy podívá...

Reklama