Hlavní obsah

Rallyeový šampión Loeb otestuje formuli. Objeví se i v F1?

PAŘÍŽ

Pětinásobný světový šampión v rallye Sébastien Loeb je opět blíže startu ve formuli 1. Francouzský jezdec se začátkem října zúčastní na okruhu v Jerezu oficiálního testování vozu slabší formulové třídy GP2 britsko-italského týmu DPR.

Článek

Tato zkušenost mu může pomoci ke vstupu do nejprestižnějšího motoristického podniku. Ve formuli 1 není testování uprostřed sezóny podle nových pravidel možné.

Již delší čas se spekuluje, že by se Loeb mohl objevit už na startu v Abú Dhabi (1. listopadu), závěrečné Velké ceně této sezóny. "Test mi navrhl jeden z inženýrů týmu DPR, který ví, že mám nové závodnické výzvy rád. Začátkem října ještě budu testovat v Británii Citroën WRC, osmého už ale budu v Jerezu," řekl Loeb, jenž letos tvrdě bojuje o titul s Finem Mikkem Hirvonenem.

Pětatřicetiletý Loeb by se mohl objevit ve stáji formule 1 Toro Rosso, která spadá pod Loebovu sponzorskou firmu Red Bull. Francouzský tým Citroën už potvrdil, že v případě podobné nabídky z F1 by svému elitnímu jezdci ve startu nebránil. Termín však nesmí kolidovat se šampionátem v rallye.

Loeb by ve formuli nebyl úplný nováček. Předloni řídil monopost Renault a v listopadu se zúčastnil se stájí Red Bull testů v Barceloně. Překvapil tehdy osmým nejlepším časem z patnácti pilotů a za nejrychlejším zaostal o 1,8 sekundy.

Reklama

Související témata: