Hlavní obsah

Alonso spustil šarády ve formuli. Toyota láká Räikkönena a Kubicu

Hra Škatulata, hejbejte se může začít. Ve středu 30. září podepsal dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso smlouvu s Ferrari na příští rok, a tak se v nejbližších dnech očekává, že ve formuli 1 vypukne ta pravá přestupová horečka. Pozadu by v ní rozhodně nechtěla zůstat Toyota, která chce do svých vozů posadit Kimiho Räikkönena a Roberta Kubicu.

Článek

"Už máme jasno o tom, koho bychom chtěli vidět v našich autech v příštím roce. A tvrdě na tom pracujeme," prohlásil šéf Toyoty John Howett. Jedním z dvojice jezdců, o které má japonský tým zájem, je Polák Robert Kubica. "Máme velký zájem o Roberta Kubicu a budeme o něj s Renaultem bojovat," přiznal na webových stránkách planetf1.com Howett.

Zároveň také potvrdil, že druhým pilotem, kterého by do své stáje chtěl, je mistr světa z roku 2007 Fin Kimi Räikkönen. "Již jsem jednal s jeho manažery."

A co bude se současnými jezdci Timo Glockem a Jarno Trullim? "Byli jsme k nim upřímní a řekli jsme jim, že pro ně nemáme místo. Nadále ale s nimi zůstáváme v kontaktu. Timo má přeci jen větší šanci na setrvání v týmu než Jarno. Ten s největší pravděpodobností skončí," dodal Howett.

Důvod, proč se Howett rozhodl jezdce vyměnit, je jednoduchý. Nezajíždějí takové výsledky, se kterými by vedení Toyoty bylo spokojeno. "Timo Glock odvedl svým druhým místem ve Velké ceně Singapuru skvělou práci. Mohli jsme mít ale mnohem více dobrých výsledků, kdybychom lépe zajeli v kvalifikacích. Máme auto, které je schopné se umístit na stupních vítězů, ale nedaří se nám to," kritizoval nepřímo své piloty Howett.

"Vše zatím zůstává otevřené. Ale abychom mohli někoho získat, potřebujeme mít volné monoposty," uzavírá Howett.

Reklama

Související témata: