Hlavní obsah

Massa dostal od FIA svolení k testování formule

SUZUKA

Rekonvalescence pilota Ferrari Felipeho Massy pokročila natolik, že Mezinárodní automobilová federace FIA udělila brazilskému jezdci svolení k testovacím jízdám. Massa může po kladném posouzení žádosti italského týmu řídit předloňský model formule. Federace to oznámila v dějišti dnešní japonské Grand Prix v Suzuce. Za normálních okolností je testování v průběhu sezony zakázáno.

Foto: Viktor Veres, Reuters

Brazilský pilot formule 1 Felipe Massa po propuštění z nemocnice v Budapešti, kde strávil devět dnů po zranění hlavy při Velké ceně Maďarska.

Článek

Až v nejbližších dnech bude rozhodnuto, kdy na Massovy jízdy dojde. Šéf týmu Stefano Domenicali ale vyloučil, že by jezdec startoval za dva týdny v domácí Velké ceně Brazílie.

Osmadvacetiletý Massa neseděl ve formuli od 25. července, kdy mu při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska prorazila lebku nad levým okem pružina, která vyletěla z monopostu jiného Brazilce Rubense Barrichella. Po několika operacích už se zotavil a nyní pracuje na fyzické kondici, absolvoval také první jízdy v motokáře.

Reklama

Související témata: