Hlavní obsah

Piquet mladší ví, že po skandálu už nemá v F1 budoucnost

Pilot Nelson Piquet mladší si nedělá naděje, že by se někdy vrátil do formule jedna. Brazilský pilot se vnímá jako oběť takzvané singapurské aféry z loňské Grand Prix, v níž spolu s užším vedením týmu Renault zinscenovali nehodu, aby pomohli k vítězství Fernandu Alonsovi.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Nelson Piquet jr.

Článek

"Udělal jsem tomuto sportu službu, ale skončil jsem jako oběť. Byla to tenkrát chyba. Moje kariéra je u konce, nikdo nebyl tvrději potrestán než já," uvedl Piquet v rozhovoru v brazilské televizi.

Syn trojnásobného mistra světa Nelsona Piqueta o podvodu při loňské premiéře Velké ceny Singapuru promluvil po svém srpnovém vyhazovu z Renaultu. Stáj z jednoho z největších skandálů v historii mistrovství světa vyvázla s podmínečným vyřazením ze šampionátu, nicméně týmový šéf Flavio Briatore dostal doživotní zákaz ve formuli a šéfinženýr Pat Symonds pětiletý.

Sám Piquet měl díky své spolupráci s Mezinárodní automobilovou federací (FIA) zajištěnu imunitu. Potrestán nebyl ani Alonso, u nějž nic nenasvědčovalo tomu, že o dohodě věděl. "Když jsme se na tom domlouvali, on u toho nebyl. Ale jestli o tom věděl, to opravdu netuším," řekl Piquet na adresu bývalého kolegy, jenž bude od příští sezony jezdit za Ferrari.

Reklama