Hlavní obsah

Vettel by chtěl napodobit Räikkönena a získat titul tak zázračně jako on

Do konce letošního seriálu MS formule 1 zbývají pouhé dva závody. O mistru světa však ještě není rozhodnuto. V průběžném pořadí je na třetí příčce Sebastian Vettel, který na vedoucího Jensona Buttona ztrácí šestnáct bodů. Dvaadvacetiletý Němec by rád napodobil Kimiho Räikkönenna, který před dvěma lety dohnal velkou ztrátu a nakonec se radoval z titulu...

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Sebastian Vettel oslavuje vítězství ve Velké ceně Japonska

Článek

"Kimi měl v roce 2007 před dvěma posledními závody také velkou ztrátu (17 bodů - pozn. red.). Všichni říkali, že pro Lewise Hamiltona, který tehdy vedl tabulku, to už nebude problém, že má nejlepší auto. A přesto Kimi nakonec vyhrál. Viděli jsme, že stát se může cokoli. Pořád mám tedy šanci...," nevzdává se naděje na získání titulu mistra světa Sebastian Vettel.

"I já budu bojovat do konce, do posledního dechu. Musím ze sebe vydat maximum, pokusit se vyhrát a získat tak co nejvíce bodů," uvědomuje si vítěz nedělní GP Japonska Vettel, který tak na Buttona stáhl devět bodů. "Stále sním o titulu a být šampiónem je můj jediný cíl," dodává na stránkách planetf1.com pilot stáje Red Bull.

Nyní jezdce F1 čekají poslední dva závody. V neděli 18. října se pojede Velká cena Brazílie a 1. listopadu GP Abú Zabí. "Minulý rok se nám v Brazílii dařilo. Letos máme ještě silnější vůz, takže věřím, že budeme ještě lepší. A první závod v Abú Zabí bude pro všechny velkou neznámou," zamýšlí se nad koncem sezóny dvaadvacetiletý jezdec.

I kdyby se talentovanému Němci nakonec zázrak jako Räikkönenovi nepovedl, bude pro něj letošní sezóna i tak fantastická. "Byl to velmi dobrý rok. Auto je skvělé, vždyť jsme třikrát s Markem Webberem získali double. Samozřejmě jsme udělali nějaké chyby, měli pár problémů. Třikrát nebo čtyřikrát jsme tak přišli o vítězství. I to se ale stává," uzavírá Vettel.

Reklama

Související témata: