Hlavní obsah

Massa se nevzdává návratu už v Abú Dhabi

PRAHA

Brazilský pilot stáje Ferrari Felipe Massa stále nevyloučil možnost, že by se ještě v letošní sezóně formule 1 mohl znovu objevit v kokpitu. Loňský vicemistr se rychle zotavil z vážného zranění hlavy, v úterý strávil šest hodin na simulátoru a v pondělí by měl testovat na okruhu ve Fioranu s dva roky starým monopostem.

Článek

Osmadvacetiletý jezdec je mimo hru od konce července, kdy jej při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska zasáhla ve velké rychlosti do hlavy pružina utržená z vozu Rubense Barrichella. Massa utrpěl frakturu lebky, musel se podrobit operaci a byl udržován v umělém spánku. Rekonvalescence brazilského závodníka ale probíhá hladce a Massa se již projel za volantem motokáry a tento týden se poprvé objevil i v Maranellu, kde Ferrari sídlí.

V úterý pak poprvé usedl do formulového simulátoru a na začátku příštího týdne by měl absolvovat test s monopostem z roku 2007. A zdařilá rekonvalescence stále vyvolává otázky, zda Massa nebude schopen návratu ještě před koncem letošní sezóny. „To by bylo přece jen trochu uspěchané,“ brzdí Brazilec optimismus a víru, že by se mohl objevit na startu již za dva týdny v rodném Sao Paulu.

Stále však nevyloučil možnost být součástí premiéry na zbrusu novém okruhu v Abú Dhabi, kde se pojede 1. listopadu. „Uvidíme. Vše musí autorizovat také Mezinárodní automobilová federace. Bude záležet na tom, jak dopadnou testy ve Fioranu,“ podotkl Massa s tím, že od testovacích jízd nečeká zázraky. „Jezdit jsem určitě nezapomněl. S dosaženými časy si hlavu nedělám, hlavně abych byl znovu rychlý,“ přeje si.

Po šesti hodinách na simulátoru byl spokojený. "Šlo to dobře, bez problémů. Simulátor sice odpovídá monopostu pro A1GP, to ale není od formule 1 tak daleko. Piloval jsem okruh v Barceloně, mělo to testovací atmosféru," pochvaloval si. Další porce virtuálních kilometrů čekala na Massu i ve středu.

Reklama

Související témata: