Hlavní obsah

Lékaři nedovolí jet Glockovi v Brazílii, nahradí jej Kobajaši

NEUSS

Německý pilot formule 1 Timo Glock z Toyoty nebude startovat ve Velké ceně Brazílie. Po těžké nehodě z minulého týdne v Suzuce mu to nedovolili lékaři. V Sao Paulu jej o nadcházejícím víkendu nahradí japonský testovací jezdec Kamui Kobajaši, který se tak dočká v předposledním závodě sezóny debutu v mistrovství světa. Už v Suzuce ale startoval v pátečním volném tréninku, protože Glock odpočíval s nachlazením.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Záchranáři odnášejí na nosítkách zraněného Tima Glocka

Článek

Sedmadvacetiletý Glock pak nastoupil do kvalifikace, ale v ní v dvousetkilometrové rychlosti havaroval a vrtulníkem putoval do nemocnice. Při silném nárazu do bariéry z pneumatik si přivodil šesticentimetrovou řeznou ránu na levém lýtku, kterou mu lékaři sešili čtrnácti stehy, a Toyota měla v závodě jen Jarna Trulliho.

Nyní se při vyšetření Glocka v Německu ukázalo, že kolem rány na noze se vytvořil zánět, především ale lékaři odhalili ještě zranění zad. Kvůli zhmožděnému obratli proto zůstane v Německu a čekají jej další vyšetření a rekonvalescence.

"Následující týdny intenzivně využiju k tomu, abych se připravil na závod v Abú Zabí (1. listopadu). Tam chci být v každém případě stoprocentně fit," uvedl Glock.

Reklama

Související témata: