Hlavní obsah

Barrichello už prý má smlouvu s Williamsem

Brazilský veterán formule 1 Rubens Barrichello už má prý zajištěnou minimálně další sezónu v elitním seriálu. Ve stáji Brawn GP s nejstarším jezdcem ve startovním roštu už nepočítají a účastník rekordního počtu Velkých cen podle brazilských médií již podepsal roční kontrakt s opcí s týmem Williams.

Foto: Kerim Okten, Reuters

Rubens Barrichello to zatím ve formuli 1 nebalí. Příští rok by měl vyměnit tým Brawn GP za Williams.

Článek

Barrichellův management sice informace o podpisu smlouvy, které přinesla televize Globo i deník Folha de Sao Paulo, vehementně popírá, v paddocku ale panuje přesvědčení, že Williams vynese pravdu na světlo ještě před nedělní Velkou cenou Brazílie. Barrichello by si měl údajně v příští sezóně přijít zhruba na čtyřikrát tolik, co bere u Brawnu, kde má ročně podprůměrné dva milióny dolarů (cca 35 miliónů korun).

Nejzkušenější z aktivních pilotů by si měl vyměnit místo ve Williamsu s Nikem Rosbergem, jenž by měl zamířit do Brawnu, a vedle brazilského veterána by měl sbírat první zkušenosti ve formuli 1 letošní vítěz seriálu GP2 Nico Hulkenberg. Barrichello je stále ve hře o letošní titul mistra světa, na jeho odchod od Brawnu ale nebude mít výsledek sezóny vliv.

Letošní mistrovství světa vozů formule 1 vyvrcholí 1. listopadu v Abú Dhabi, přestupový kolotoč se již ale točí. Zatím největší rybou, která uvízla v síti, byl Fernando Alonso, jenž po měsících spekulací podepsal smlouvu ve Ferrari. Místo po španělském jezdci v Renaultu bleskově vyplnil Robert Kubica z týmu BMW, který po letošní sezóně ve formuli 1 končí.

Reklama

Související témata: