Hlavní obsah

O komplotu Renaultu musel vědět, obvinil Massa Alonsa

Spolupráce Felipeho Massy s Fernandem Alonsem v barvách týmu Ferrari ještě nestačila odstartovat, mezi oběma špičkovými piloty se už ale lije olej do ohně. Přesněji: plamínek kontroverze zapálil brazilský jezdec prohlášením, že jeho budoucí parťák musel zcela jistě vědět o komplotu stáje Renault při loňské Velké ceně Singapuru.

Článek

Dnes již bývalí šéfové Renaultu - Flavio Briatore a Pat Symonds - nařídili loni v Singapuru Nelsonu Piquetovi ml. záměrně havarovat a výjezd zpomalovacího vozu pomohl do čela a k vítězství právě Alonsovi. Skandál se provalil až letos poté, co Piquet dostal padáka a bez okolků celou věc zveřejnil. Mezinárodní automobilová federace ale přímo potrestala jen Briatoreho a Symondse. Tým dostal dvouletou podmínku, Piquet dostal za spolupráci imunitu. A Alonso? Ten vyvázl bez trestu, prý o akcích svých šéfů nevěděl.

Massa ale nyní nemůže Renaultu přijít na jméno. V konečném účtování skončil o bod druhý za novým šampiónem Lewisem Hamiltonem a právě výsledek ze Singapuru mohl pořadí MS změnit. Massa před výjezdem zpomalovacího vozu vedl, při následné zastávce v boxech ale mechanici Ferrari zapomněli u nádrže jeho monopostu tankovací hadici a Brazilec se propadl mimo bodované příčky. „Ukradli jste mi titul!“ nebral si před nedávnem servítky Massa.

A před víkendovou Velkou cenou Brazílie se do francouzské stáje znovu opřel. Respektive do svého budoucího parťáka. „Fernando byl sice poslední v řadě, ale stejně jako Nelson byl součástí týmu. Bezpochyby o všem musel vědět,“ utrousil Massa, jenž je stále mimo hru po zranění při červencové Velké ceně Maďarska, během středečního programu v Sao Paulu.

Slova brazilského závodníka ovšem zachytili novináři a v boxech vyvstalo pozdvižení. A Massa musel své vyjádření mírnit... „Šlo jen o můj dojem, nic z toho, co jsem řekl, se nezakládalo na konkrétních faktech. Podle Světové rady motorsportu je Fernando nevinný a já to respektuji. A tato epizoda rozhodně nebude mít vliv na náš budoucí vztah v jednom týmu,“ uvedl v prohlášení otištěném na stránkách Ferrari.

Reklama

Související témata: