Hlavní obsah

Alonso vzal Massovy výroky s nadhledem. Válka se zatím nekoná...

PRAHA

Před pár dny Felipe Massa prohlásil, že Fernando Alonso určitě věděl o úmyslné nehodě Nelsona Piqueta v loňské Velké ceně Singapuru. Už už to vypadalo, že mezi budoucími kolegy začnou spory ještě před začátkem nové sezóny. Avšak dvojnásobný mistr světa Alonso vzal překvapivě tento výrok s nadhledem. "Nemyslím si, že by mezi námi byla zahájena nějaká válka."

Článek

Loňská singapurská aféra stále "leží v žaludku" Felipe Massovi, který podle svých slov kvůli ní přišel o titul mistra světa. A úřadující vicemistr světa se navezl i do svého budoucího týmového kolegy Fernanda Alonsa. "Fernando o tom určitě věděl. Stejně jako Nelson byl součástí týmu Renault, takže bez pochyby o všem musel vědět," prohlásil ve středu Massa.

Vzápětí však své jednání krotil a v prohlášení řekl: „Šlo jen o můj dojem, nic z toho, co jsem řekl, se nezakládalo na konkrétních faktech. Podle Světové rady motorsportu je Fernando nevinný a já to respektuji. Tato epizoda rozhodně nebude mít vliv na náš budoucí vztah v jednom týmu."

A co na to samotný Alonso? Čekalo se, že Massovy výroky vyvolají první spory ještě před začátkem sezóny. Málokdo totiž očekává, že Massa s Alonsem, kteří budou od příštího roku spolu jezdit za Ferrari, se stanou dobrými přáteli. Osmadvacetiletý Španěl však překvapil, když vše vzal s nadhledem. "Nemyslím si, že by mezi námi byla zahájena válka," uvedl na webových stránkách Autosportu.

Těžko říci, jak vše doopravdy bylo

"Hlavně nevím, jestli to je, nebo není pravda. Možná šlo o nedorozumění s Felipem nebo médii. Později Felipe řekl zase něco jiného. Je tedy těžké říci, jak to doopravdy bylo. Pro mě to ale není důležité a nedělám si s tím starosti," dodal dále dvojnásobný mistr světa.

"Na náš vztah to určitě nebude mít vliv. Loni jsme mezi sebou vybudovali přátelství. Já jsem se snažil Felipeho podporovat, protože jsem věřil, že má velkou šanci vyhrát titul. Nakonec se mu to sice nepovedlo, ale jsem si jistý, že mezi námi bude vše v pořádku," uzavřel Alonso.

Tak uvidíme, jak dlouho jim tato slova o bezproblémovém vztahu vydrží...

Reklama

Související témata: