Hlavní obsah

Piquetova naděje na F1 nezhasla, je v užším výběru týmu Campos

PRAHA

Španělský tým Campos, který spolu s dalšími třemi týmy rozšíří v příští sezóně startovní pole mistrovství světa vozů formule 1, zúžil seznam kandidátů na místo v kokpitu. Vedle zkušeného Pedra de la Rosy figuruje na seznamu Bruno Senna a také Nelson Piquet jr., jehož budoucnost ve formuli 1 byla značně nejistá po tzv. singapurské aféře stáje Renault.

Článek

Piquet při loňské Velké ceně Singapuru z popudu vedení Renaultu schválně havaroval a vyvolal tak výjezd zpomalovacího vozu, což pomohlo jeho parťákovi Fernandu Alonsovi do čela závodu a k vítězství. Brazilský jezdec si tím navíc vysloužil kontrakt na letošní rok, Renault se jej ale v létě kvůli špatným výsledkům stejně zbavil. A syn trojnásobného mistra světa F1 si na oplátku nenechal singapurské události jen pro sebe...

Po vynesení trestu pro Renault se obecně očekávalo, že pro Piqueta už nebude ve formuli 1 místo a sám Brazilec byl v kontaktu se zámořským seriálem NASCAR. Čtyři nové stáje pro příští sezónu ale potřebují piloty se zkušenostmi a vedení Camposu španělské agentuře EFE přiznalo, že čtyřiadvacetiletý závodník figuruje na užším seznamu. „Hovořil jsem s ním před třemi týdny v Nice a jeho angažmá není nereálné. Pedro totiž neskrývá, že by rád zůstal jako třetí jezdec v McLarenu. Dveře jsou zatím otevřené,“ prohlásil majitel stáje Adrian Campos.

Piquet má navíc i podporu Bernieho Ecclestona. „Rád bych ho viděl zpět na startovním roštu. Nelson je talentovaný kluk, který si prošel složitým obdobím. Jsem přítelem jejich rodiny, znám jej od narození, jsem jako jeho kmotr. Pokud to bude jen trochu možné, pomohu mu,“ uvedl hlavního promotéra formule 1.

Reklama

Související témata: