Hlavní obsah

Schumacher nechává vrátka do F1 stále otevřená

PRAHA

Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher odmítl vyloučit možnost, že se již nikdy neobjeví v kokpitu formule 1. Legendární německý závodník, který ukončil aktivní kariéru před třemi lety, v létě pobláznil především fanoušky týmu Ferrari plánovaným záskokem za zraněného Felipeho Massu. Nedoléčené zranění krční páteře jej na trať nepustilo. Schumacherův stav se ale lepší...

Článek

O tom, zda nebyl Schumacherův comeback jen vynikající marketingový tah, se přou fanoušci formule 1 dodnes. Jisté ale je, že plánovaný návrat legendy zájem o F1 nebývale zvedl. O to větší však bylo zklamání, když čtyřicetiletý veterán oznámil, že stav zranění, které si přivodil v únoru při testování superbiku ve Španělsku, jej do kokpitu nepustí.

Schumacherova rekonvalescence ale probíhá podle plánu a nejúspěšnější pilot F1 všech dob ještě nechává své příznivce v napětí. „Ke konci roku by mé zranění mělo být doléčené natolik, že bych mohl znovu za volant,“ odmítl vyloučit možnost dalšího návratu v rozhovoru pro německý magazín Der Spiegel.

„Nemusím nikomu nic dokazovat, dokonce ani sobě. Pořád mě trochu mrzí můj odchod před třemi lety a nevidím důvod, proč bych měl možný návrat definitivně vyloučit. Životní etapa, kterou nyní vedu, mě naplňuje. Kdo ale ví, co bude za pár měsíců nebo za rok,“ dodal Schumacher.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články