Hlavní obsah

Toyota jedná s Räikkönenem, Fin chce ale moc peněz

PRAHA

Nejméně 25 miliónů eur ročně požaduje management Kimiho Räikkönena od budoucího zaměstnavatele finského jezdce. Nejlépe placený muž ve startovním roštu si nehodlá nijak pohoršit, je ale otázkou, zda najde tým, který bude ochoten na jeho požadavky přistoupit. Třeba pro stáj Toyota, jež projevila zájem, jsou nároky mistra světa z roku 2007 příliš vysoké.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Finský pilot Kimi Räikkönen

Článek

Toyota přiznala, že před Räikkönena položila nabídku odpovídající aktuálním hodnotám na trhu formule 1. „Kimi ale reagoval požadavkem, který je pro nás příliš vysoký,“ prozradil švýcarskému magazínu Motorsport Aktuell prezident týmu z Kolína nad Rýnem John Howett. „Řekl, že se rýsují dvě možnosti. Zatím ještě vyčkáváme,“ doplnil šéf Toyoty.

Vedení stáje je přitom přesvědčeno, že má co Räikkönenovi nabídnout. "Se skandinávskými jezdci máme dobré vztahy od našeho úspěšného působení v rallye. Jsem přesvědčen, že bychom mohli s Kimim dobře spolupracovat, nabídnout mu rychlé auto," podotkl Howett. Tým ale současně neuzavřel diskusi se současnými piloty Jarnem Trullim a Timem Glockem.

Räikkönen se po letošní sezóně rozloučí o rok dříve s týmem Ferrari, kde jej v příštím roce nahradí Fernando Alonso. Od Scuderie by měl dostat odstupné ve výši 25 miliónů eur a obecně se očekává, že jeho management vyjednává kontrakt s podobnou výší i u potenciálních zájemců o finského pilota. Vítěz osmnácti Velkých cen podle všeho jedná také se stájí McLaren, kde by mohl nahradit Heikkiho Kovalainena.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint