Hlavní obsah

Hamilton: Letos sice mistrem světa nebudu, ale jsem lepší jezdec

PRAHA

Do roku 2009 vstupoval jako úřadující mistr světa formule 1. Ve skrytu duše si přál titul obhájit. Průběh sezóny ale nebyl podle jeho představ - jen dvě vítězství a hned několik závodů bez jediného bodu. Přesto je podle svých slov Lewis Hamilton spokojený. "Byl to fantastický rok, sice občas náročný, ale mnohé jsem se naučil," říká čtyřiadvacetiletý Brit.

Foto: Bruno Domingos, Reuters

Lewis Hamilton

Článek

Ještě týden bude Lewis Hamilton úřadujícím mistrem světa, pak předá pomyslnou korunu Jensonu Buttonovi. Ale těžkou hlavu si z toho čtyřiadvacetiletý Brit nedělá. "Celý rok jsem Jensona podporoval a fandil mu. Titul mistra světa si zaslouží, hned jsem mu k titulu poblahopřál," řekl na adresu svého krajana Hamilton.

"Jsem moc rád, že titul zůstal ve Velké Británii. Doufám, že se o něj příští rok s Jensonem popereme," dodal v rozhovoru pro Autosport Hamilton. "Přál bych si, abychom spolu stáli na stupních vítězů už v posledním závodě letošní sezóny, v Abú Zabí. Pro Británii by to bylo úžasné."

Jiný pilot než před rokem

I když v některých závodech nezískal Lewis Hamilton ani jediný bod, rok 2009 hodnotí kladně. "Podle mě to byl fantastický rok, i když občas velmi náročný. Hodně jsem se toho ale naučil," prohlásil pilot stáje McLaren. "Také jsem se změnil. Řekl bych, že jsem jiný než jsem byl před rokem. A myslím si, že jsem také lepším jezdcem."

S radostí bude Hamilton vzpomínat i na několik závodů. "Skvělé to bylo třeba v Nürburgringu. Tam jsem konečně cítil, že sedím v pořádném závodním voze. Pak přišlo první vítězství v GP Maďarska. To bylo úžasné. Všichni jsme na něm tvrdě pracovali a zasloužili jsme si vyhrát," vzpomínal na konec července Hamilton.

"A zapomenout nejde ani na vítězství v Singapuru. Z něj jsem měl také skvělý pocit, protože to byl hodně těžký závod. Jsem pyšný na to, že jsem vyhrál na tak výjimečném okruhu. A sen jsem si splnil při Velké ceně Japonska. Závodit v Suzuce jsem si totiž vždy moc přál," uzavřel Hamilton, jenž se už nyní těší na příští sezónu.

Reklama