Hlavní obsah

Bruno Senna, synovec slavného pilota, bude jezdit ve formuli 1

Bruno Senna, synovec legendárního pilota a trojnásobného světového šampióna Ayrtona Senny, bude v příští sezóně mistrovství světa jezdit v nové stáji formule 1 Campos. Šestadvacetiletý Brazilec se dohodl na podmínkách smlouvy se španělským týmem minulý víkend. Oznámili to ve čtvrtek zástupci závodníka bez bližších podrobností.

Foto: www.brunosenna.com.br

Závodník Bruno Senna při závodu Le Mans

Článek

Vedení španělského týmu se sídlem v Madridu odmítlo zprávu potvrdit, složení pilotů pro další sezónu chce oznámit o víkendu při posledním závodu sezóny v Abú Zabí. Senna o vstupu do seriálu mistrovství světa jednal se třemi stájemi při závodu v Brazílii.

Pokud se zprávy o jeho angažování potvrdí, vrátí se jméno Senna do šampionátu F1 poprvé od roku 1994, kdy při velké ceně San Marina zahynul po vážné nehodě Ayrton Senna. Před svou smrtí však ještě stihl legendární jezdec svého tehdy osmiletého synovce naučit základům řízení auta.

Bruno Senna si prožil v roce 1994 hned dvě tragédie, krátce po Sennově smrti totiž zemřel při nehodě na motocyklu i jeho otec. "Dlouhá léta to pro mě bylo tabu. Chtěl jsem respektovat svou rodinu a nemluvil jsem o tom. I sám jsem se s tím musel vyrovnat," řekl Bruno Senna v jednom z loňských rozhovorů.

Jeho matka Viviane po rodinné tragédii dlouho odmítala pustit svého syna za volant. V jeho osmnácti letech, když si vydělával jako prodavač aut, se ho však zeptala, co by chtěl dělat. Dostalo se jí jasné odpovědi - závodit. V roce 2005 byl Senna pozván k testování formule 3, aby v této sérii později závodil. Na začátku letošního roku zkoušel monopost F1 nové stáje Brawn GP, ale jeho místo nakonec zaujal krajan Rubens Barrichello.

Reklama