Hlavní obsah

Vicemistr F1 Vettel: Škoda, že sezóna není delší

PRAHA

Splnil si sen a stal se novým vicemistrem světa formule 1. Sebastian Vettel si nedělním vítězstvím v posledním závodě letošního seriálu mistrovství světa v Abú Zabí pojistil druhé místo. "Byl to skvělý závod. Je úžasné tímto způsobem zakončit sezónu," radoval se dvaadvacetiletý jezdec týmu Red Bull.

Foto: Ahmed Jadallah , Reuters

Sebastian Vettel se raduje z vítězství v Abú Zabí

Článek

Moc si přál završit letošní úspěšnou sezónu titulem pro vicemistra světa. A sen se mu splnil. Dvaadvacetiletý Sebastian Vettel si vítězstvím v nedělní Velké ceně Abú Zabí zajistil druhé místo v konečném pořadí šampionátu mistrovství světa formule 1. A byl neskutečně šťastný.

"Byl to skvělý závod. Mojí prioritou bylo pojistit si druhé místo mezi jezdci, a to se mi povedlo. Zakončit sezónu vítězstvím je ten nejlepší možný způsob," radoval se Vettel. "Povedl se nám start. Sice jsem nepřesprintoval Lewise Hamiltona, ale držel jsem se ho. Pak ze závodu musel odstoupit a od té doby už to bylo skvělé. Měl jsem náskok na Marka Webbera i Jensona Buttona, takže jsem si jel, jak jsem potřeboval," líčil na stránkách planetf1.com průběh nedělní Grand Prix.

"Auto jelo dobře na obou směsích pneumatik, byla radost ho řídit," rozplýval se  dvaadvacetiletý pilot. Druhý v závodě dojel Vettelův stájový kolega Webber, třetí skončil Button, nový mistr světa. "„Pamatuji se, že před pár lety tihle dva závodili a já se na ně koukal v televizi. Byla to mimořádná sezóna, snad ta příští bude stejně vzrušující. Už  teď se na ni moc těším," přiznal Vettel.

Bude to dlouhá zima

Talentovaný závodník nyní trochu lituje, že letošní šampionát je u konce. Podle něj se teď monopost natolik zlepšil, že by Brawnu GP ještě více konkuroval. "Myslím, že jsme měli velice dobrou sezónu. Udělali jsme hodně pozitivních věcí, něco jsme i pokazili. Nebyla to ale žádná ostuda. Auto se zlepšovalo. Je škoda, že sezóna není delší. Chtělo by to ještě chvíli pokračovat, protože jsme ve formě," litoval jezdec Red Bullu.

Nyní na piloty formule 1 čeká pauza. Nový ročník mistrovství formule 1 začne 14. března závodem v Bahrajnu. "Teď na nás jezdce čeká hodně dlouhá zima. Ani testovat nebudeme. Vozy se ale příliš měnit nebudou, věřím, že v příštím roce budeme ještě lepší," uzavřel Vettel.

Reklama

Související témata: