Hlavní obsah

Firma Bridgestone po příští sezóně skončí v MS formule 1

TOKIO

Firma Bridgestone, od roku 2007 jediný dodavatel pneumatik pro mistrovství světa vozů formule 1, po příští sezóně neobnoví smlouvu a v seriálu skončí. Oznámili to v pondělí zástupci japonské společnosti s tím, že se chtějí věnovat vývoji nových technologií a produktů.

Článek

"Společnost se rozhodla změnit obchodní strategii a přesunout své investice jinam," prohlásil tiskový mluvčí firmy Kaoru Tomizawa. "Změnili jsme rozvoj firmy směrem k vývoji novinek, kterým se hodláme plně věnovat. To jsou nyní naše cíle," dodal.

Rozhodnutí společnosti Bridgestone opustit prestižní seriál přišlo rok poté, co se s mistrovstvím světa rozloučil jiný japonský výrobce Honda. Finanční krize na jednu z nejsilnějších ekonomik světa dolehla ve velkém; z mistrovství světa v rallye odstoupily stáje Subaru a Suzuki, v MS v motocyklových soutěžích už není ani firma Kawasaki.

Firma Bridgestone ale popírá, že by se na jejím rozhodnutí podepsala pouze ekonomická recese. "Není to jediný důvod," upozornil Tomizawa. "Chceme vyvíjet nové pneumatiky pro všechny uživatele a zlepšit jejich vlastnosti," uvedl mluvčí.

Bridgestone podporoval formule od roku 1997, do sezony 2006 společně s francouzskou konkurenční firmou Michelin. "Naše spolupráce s F1 určitě přinesla firmě velký užitek a vylepšila její postavení na trhu," dodal mluvčí. Spolupráce firmy v F1 bude v příštím roce stejná jako letos.

Reklama

Související témata: