Hlavní obsah

Renault se rozhodne do konce roku, zda nechá svůj tým v F1

Automobilka Renault rozhodne do konce kalendářního roku, zda zůstane v mistrovství světa formule 1. Image francouzského týmu letos značně utrpělo po odhalení takzvané singapurské aféry.

Článek

"Musíte být trpěliví. O naší budoucnosti ve formuli jedna budeme informovat do konce roku," řekl ve čtvrtek novinářům Carlos Ghosn, výkonný šéf Renaultu.

Případný odchod Renaultu by byl pro seriál další těžkou ranou poté, co ve středu oznámila svůj konec v F1 Toyota a nedělní Velká cena Abú Zabí byla labutí písní BMW. Před letošní sezonou odstoupila z mistrovství světa Honda, příští rok je zase posledním v šampionátu pro výrobce pneumatik Bridgestone.

Renault byl na vrcholu v letech 2005 a 2006, kdy vyhrál Pohár konstruktérů a jeho španělský jezdec Fernando Alonso získal tituly mistra světa. Letos se ovšem stáj ocitla v centru jednoho z největších skandálů v historii motorsportu, když se ukázalo, že vedení týmu nechalo v loňské Grand Prix Singapuru havarovat jezdce Nelsona Piqueta, aby pomohlo k výhře Alonsovi. Navzdory negativní publicitě nicméně vedení automobilky tvrdilo, že v MS zůstane.

Reklama

Související témata: