Hlavní obsah

Nováček v F1 Senna nebude dostávat v Camposu žádný plat

RIO DE JANEIRO

Brazilský nováček ve formuli 1 Bruno Senna nebude ve své premiérové sezoně pobírat v týmu Campos žádný plat. Synovec tragicky zesnulého trojnásobného světového šampióna Ayrtona Senny bude závislý na příjmech od osobních sponzorů.

Foto: www.brunosenna.com.br

Závodník Bruno Senna při závodu Le Mans

Článek

"Jednal jsem se všemi týmy kromě Ferrari. Všude požadovali, abych s sebou přinesl pět miliónů eur (127,5 miliónu korun), jinak by mi smlouvu nedali," citoval brazilský časopis Veja třiadvacetiletého rodáka ze Sao Paula.

"Uzavřel jsem smlouvu s Camposem, protože tam po mě žádné sponzorské peníze nechtěli. Byla to jediná taková nabídka," uvedl ke svému angažmá ve španělské stáji. "Nebudu dostávat plat, ale mám dovoleno mít osobní sponzory. Pokusím se s tím vyžít," prohlásil syn sestry Ayrtona Senny, který v roce 1994 tragicky zahynul po nehodě ve Velké ceně San Marina v Imole.

Ještě předtím stihl legendární jezdec tehdy osmiletého synovce naučit základům řízení auta. Bruno přišel před patnácti lety také o otce, který zahynul při havárii motocyklu a matka ho pak dlouho nechtěla pustit za volant. V roce 2005 však dostal Senna pozvánku k testování formule 3 a později v této sérii závodil.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint