Hlavní obsah

Charouz opět usiluje o pořádání formule 1 v Praze

Závody formule 1 v Praze? Tak tahle myšlenka už tu byla před třemi roky, avšak tentokrát by se skutečně mohla zrealizovat. "Formule 1 je naší ambicí," prohlásil Antonín Charouz na webových stránkách magazínu Auto Week Racing. "Pokud se nám povede dobrá show s DTM, pak bychom možná mohli mít i Velkou cenu. Zatím ale ještě není nic na papíře," dodal Charouz.

Foto: BPA/Martin Straka

Antonín Charouz kropí Milana Maděriče po vítězství v Mostu- archivní foto.

Článek

Každý fanoušek formule 1 by určitě rád spatřil na vlastní oči závod nejslavnějšího motoristického seriálu. A Praha možná takovýto zážitek již brzy bude moci nabídnout. Antonín Charouz již s tímto nápadem jednou přišel a po třech letech o něm opět začíná veřejně hovořit. "Formule 1 je naší ambicí," prohlásil na stránkách autoweek.com.

"Pokud se nám povede dobrá show s DTM, pak bychom možná mohli mít i Velkou cenu. Zatím ale ještě není nic na papíře," dodal bývalý závodník, který se nyní angažuje v sériích LeMans a DTM.

Podle Charouze by se okruh nacházel přímo v centru města. "Tahle trať by vedla přímo centrem města, které ma 1,5 miliónu obyvatel. Tento typ okruhu je budoucností motoristického sportu," řekl dále Charouz. Majitel hokejové Sparty už údajně jedná i se slavným architektem Hermannem Tilkem, který je autorem okruhů v Abú Zabí, Istanbulu, Šanghaji a dalších.

Plán je podle Charouze hotov už z devadesáti procent. Trať by měla být dlouhá okolo čtyř kilometrů a stavět se začne již příští rok. Cena realizace by měla být okolo 2,7 miliard a první závod by se v Praze mohl uskutečnit už v roce 2012.

Reklama