Hlavní obsah

Německý pilot Glock bude jezdit za nováčka F1 Manor

HAMBURK

Němec Timo Glock je prvním známým pilotem britské stáje Manor, která bude v příští sezóně jedním ze čtyř nových týmů v mistrovství světa F1. Sedmadvacetiletý jezdec strávil poslední dvě sezóny v Toyotě, která už kvůli ekonomické krizi v elitním seriálu působit nebude. V novém působišti podepsal Glock dvouletou smlouvu s opcí na další rok.

Článek

Glock vstoupil do formule jedna v roce 2004 a coby testovací jezdec absolvoval čtyři Grand Prix v kokpitu jordanu. Po působení v zámořské sérii Champ Car a evropské GP2, kterou v roce 2007 vyhrál, se do F1 loni vrátil jako pilot Toyoty. Jeho nejlepšími výsledky jsou druhá místa z loňské Grand Prix Maďarska a letošního Singapuru, na začátku roku v Malajsii byl třetí.

V obou sezonách v Toyotě obsadil Glock celkově desátou pozici v MS. Po zranění v kvalifikaci Velké ceny Japonska však nemohl absolvovat poslední tři závody tohoto ročníku.

Spolu s Manorem vstoupí příští rok do formule jedna nové týmy Campos, Lotus a USF1. Všechny budou využívat motory Cosworth.

Reklama