Hlavní obsah

Räikkönen příští rok formuli 1 nepojede, nedohodl se s McLarenem

PRAHA

Mistr světa z roku 2007, Kimi Räikkönen, končí ve formuli 1. Třicetiletý Fin se nedohodl na angažmá s McLarenem a příští rok si tak od formule 1 dá pauzu. "Měli jsme dvě možnosti pro příští sezónu -buď McLaren, nebo nic," řekl jezdcův manažer Steve Robertson.

Článek

Kimi Räikkönen byl do konce letošní sezóny jezdcem stáje Ferrari. Avšak kvůli příchodu dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa byl nucen italský tým opustit. Třicetiletý Räikkönen tehdy dostal od Ferrari tučné odstupné a prohlásil, že má zájem pouze o místo ve voze, se kterým by mohl bojovat o titul světového šampióna.

Räikkönen tak začal vyjednávat s McLarenem, u kterého působil už v letech 2002 až 2006. Avšak ke smlouvě mezi mistrem světa z roku 2007 a týmem nakonec nedošlo. "Měli jsme dvě možnosti pro příští sezónu - buď McLaren, nebo nic. Kimi a McLaren se nebyli schopni domluvit... Což znamená, že se Kimi příští rok ve formuli 1 neobjeví," prohlásil pilotův manažer Steve Robertson na stránkách finského deníku Turun Sanomat.

"Roční přestávka  pro Kimiho nic neznamená. Pro něj má větší význam boj o vítězství a titul mistra světa. Kimi formuli 1 bude chybět. Celé léto ve Ferrari tvrdě pracoval a dělal věci, kterých jsou schopni pouze ti nejlepší jezdci," dodal dále Robertson.

A co bude během pauzy finský pilot dělat? Podle Planetf1.com bude s největší pravděpodobností startovat v několika závodech rallye a možná si vyzkouší i slavný závod 24 hodin Le Mans.

Kimi Räikkönen má na svém kontě přes 150 startů ve formuli 1. Dvaašedesátkrát stál na stupních vítězů, z toho osmnáctkrát se radoval z vítězství.

Reklama

Související témata: