Hlavní obsah

Villeneuve brutálně trénuje, o návratu do F1 nepochybuje

PRAHA

Tvrdou fyzickou přípravu pod vedením sportovního specialisty Erwina Gollnera absolvuje v těchto dnech nedaleko Salcburku kanadský závodník Jacques Villeneuve. Mistr světa formule 1 z roku 1997 nemá pochyby o tom, že mu náročný trénink pod dohledem vyhlášeného odborníka pomůže k návratu do královské disciplíny, kterou opustil v roce 2006.

Foto: Hoch Zwei

Kanaďan Jacques Villeneuve v kokpitu vozu stáje BAR.

Článek

Gollner se specializuje na trénink automobilových jezdců a Villeneuve není prvním pilotem formule 1, kteří pod jeho rukama prošli. Příprava pod vedením rakouského odborníka ale není žádný med a závodníci si při tréninku sáhnou na samé dno svých možností.

„Po zahřátí přijde na řadu stominutový trénink, v jehož rámci není delší pauza než pět sekund,“ citoval Villeneuva frankofonní web RueFrontenac.com. „Je to opravdu, ale opravdu brutální,“ dodal osmatřicetiletý jezdec.

Syn slavného jezdce formule 1 Gillese Villeneuva seděl v kokpitu F1 naposledy v sezóně 2006, kterou ale kvůli špatným výsledkům v týmu BMW nedokončil a musel přepustit místo nováčkovi Robertu Kubicovi. S rozšířením počtu účastníků v seriálu ale kanadskému bouřlivákovi svitla naděje na návrat.

A že by nemuselo jít jen o plané naděje, svědčí i Villeneův pobyt v Rakousku. „Zatím není nic podepsané. Myslíte ale, že bych tady dobrovolně trpěl a nechal doma své dva syny, kdybych nevěřil, že jde všechno správným směrem?“ naznačil vítěz slavného závodu 500 mil Indianapolis z roku 1995.

Reklama

Související témata: