Hlavní obsah

Button tvrdí, že při přesunu do McLarenu šel s platem dolů

LONDÝN

Úřadující mistr světa formule 1 Jenson Button prozradil, že při přestupu ze stáje Brawn do McLarenu musel přistoupit na snížení platu, přestože média předpokládala opak. Do nové stáje přišel britský jezdec podle svých slov především kvůli novým sportovním výzvám.

Článek

"Můj přesun není o penězích a každý, kdo vidí do zákulisí, to ví. V týmu si vydělám méně, než bych vydělával, kdybych zůstal u Brawnu. Chtěl jsem prostě poznat něco nového," prohlásil Button na vlnách rádia BBC.

"Od osmi let jsem snil o titulu mistra světa a ten sen se mi letos vyplnil. Cítil jsem, že potřebuji novou výzvu," prozradil devětadvacetiletý pilot a dodal, že se těší na zdravou týmovou konkurenci v podobě svého krajana a předchůdce na postu mistra světa Lewise Hamiltona.

Nová akvizice McLarenu se vyjádřila i k letošní vydařené sezóně v týmu Brawn GP, jehož monopost byl hlavně v prvních závodech seriálu Velkých cen F1 nedostižný. "Týmy McLaren i Ferrari vytvořily konkurenceschopné vozy, ale Brawn přišel s něčím úžasným, vozem, který byl nad všechny představy ostatních týmů," řekl britský jezdec.

Button působí ve formuli 1 od roku 2000. Jezdil v barvách stájí Williams, Benetton/Renault a BAR/Honda/Brawn. Do letošní mistrovské sezóny okusil vítězství při Velké ceně pouze jednou v Maďarsku v roce 2006. V nedávno skončené sezóně vyhrál šest závodů z úvodních sedmi dílů mistrovství světa.

Reklama

Související témata: