Hlavní obsah

Räikkönen: Vrátím se jen do konkurenceschopného vozu, nechci být do počtu

PRAHA

Formule 1 v příští sezóně přijde o jednoho z nejlepších pilotů současnosti. Třicetiletý Kimi Räikkönen potvrdil, že si v roce 2010 dá pauzu. Zda se k formuli 1 ještě někdy vrátí, je podle něj zatím nejisté. "Vrátím se pouze tehdy, když budu mít možnost řídit konkurenceschopný vůz. Nechci závodit jen pro to, abych byl do počtu," prohlásil finský jezdec.

Článek

Mistr světa z roku 2007, Kimi Räikkönen, potvrdil, že si příští sezónu dá od formule 1 pauzu. "Ano, je to tak. Nedohodl jsem se na podmínkách s McLarenem, takže jsem se rozhodl pro roční volno," řekl v rozhovoru pro oficiální web formule 1. "Cítil jsem, že McLaren by byl pro mě tou nejlepší možností, jak vyhrát titul světového šampióna. Můj manažer měl s týmem mnoho jednání, ale některé věci prostě nešly vyřešit. A tak je výsledkem roční pauza," vysvětloval dál závodník.

S Brawnem nejednal

Když do McLarenu minulý týden přestoupil úřadující mistr světa Jenson Button, fanouškům Kimiho Räikkönena svitla naděje. Začalo se totiž spekulovat, že Mercedes GP by o třicetiletého Räikkönena mohl mít zájem. To ale sám jezdec vyvrátil. "S Brawnem jsem vůbec nejednal. Myslím, že budou mít dva německé piloty, když se spojili s Mercedesem," prohlásil Räikkönen.

A otázkou zůstává, zda se finský závodník do formule 1 vrátí v roce 2011. "Stále mám ve formuli 1 velké ambice. Rád bych se vrátil, ale pouze za určitých okolností." A které by to měly být? "Vrátím se pouze tehdy, když budu mít možnost řídit konkurenceschopný vůz. Nechci závodit jen pro to, abych byl do počtu. To mě nezajímá."

"Dveře jsou stále otevřené, takže uvidíme, co přinese budoucnost," dodal vítěz osmnácti závodů. A co bude mistr světa ve volném čase dělat? "Když nebudu řídit, budu se věnovat rodině a přátelům." A kromě toho by se Räikkönen mohl opět objevit i v rallye. "Mám několik nabídek. A jednou z nich je i rallye. Zvážím to a pak se rozhodnu," uzavřel Räikkönen.

Reklama