Hlavní obsah

Rosberg bude jezdit v F1 za Mercedes

STUTTGART

Německý pilot Nico Rosberg se podle očekávání stal pilotem nového týmu formule 1 Mercedes, jež bude pokračovatelem letos úspěšného Brawnu. Informaci, o níž se spekulovalo od převzetí stáje německou automobilkou minulé pondělí, v pondělí potvrdilo vedení týmu.

Článek

Čtyřiadvacetiletý syn finského mistra světa z roku 1982 Kekeho Rosberga a německé matky dosud působil ve Williamsu, s nímž se po skončení sezony po čtyřech letech rozloučil. Rosberg si vyměnil místo se zkušeným Brazilcem Rubensem Barrichellem, druhý pilot Mercedesu zatím není po odchodu mistra světa Jensona Buttona do McLarenu znám.

Německá média v posledních dnech spekulovala, že by se v barvách Mercedesu mohl do F1 vrátit sedminásobný světový šampion Michael Schumacher, v pondělí to však šéf týmu Ross Brawn popřel. O uprázdněné místo se mohl ucházet také nezaměstnaný šampión z roku 2007 Kimi Räikkönen, ten ovšem koncem minulého týdne oficiálně oznámil, že si dá od formule minimálně rok pauzu.

"Mám strašnou radost, že budu sedět v kokpitu při návratu Stříbrných šípů. Žádná jiná značka ve formuli 1 nemá v motorsportu tak dlouhou a úspěšnou tradici," uvedl dnes v tiskové zprávě Rosberg.

Rodák z německého Wiesbadenu vstoupil do elitního seriálu v roce 2006 po svém triumfu v sérii GP2. Za Williams absolvoval 70 Velkých cen, nejlepší výsledek zajel loni při skandální Grand Prix Singapuru, kde byl druhý. Letos obsadil mimo jiné dvakrát čtvrté místo a celkově byl v MS sedmý.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint