Hlavní obsah

Rosberg věří, že v týmu snů začne vyhrávat závody formule 1

PRAHA

Nico Rosberg má za sebou ve formuli 1 už čtyři sezóny. Avšak ani v jednom závodě ještě nezvítězil. To by se ale podle jeho slov již příští rok mělo změnit. Čtyřiadvacetiletý Němec se stal v pondělí jezdcem týmu Mercedes GP a ze svého přestupu je nadšený. "Konečně budu mít dobré auto a budu vyhrávat závody. Mercedes je tým mých snů," prohlásil Rosberg.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Nico Rosberg

Článek

Nico Rosberg si v pondělí splnil svůj sen, když se stal oficiálně novým jezdcem týmu Mercedes GP. Čtyřiadvacetiletý Němec byl ze svého přestupu nadšený. "Je to něco neuvěřitelného. Naprosto mimořádná věc," rozplýval se Rosberg v rozhovoru na webových stránkách Autosportu. "Vždyť poslední Němec za Mercedes ve formuli 1 závodil v roce 1955. A to už je hodně dávno. Bylo na čase, aby do stříbrného šípu opět usedl německý pilot," dodal Rosberg.

Svůj debut ve formuli 1 si Nico Rosberg odbyl 12. března 2006 při Velké ceně Bahrajnu. A svým výkonem všechny překvapil, když zajel nejrychlejší kolo závodu a navíc skončil na sedmém místě a získal tak dva body. Vítězství se však s vozem Williamsu nedočkal a jeho nejlepším výsledkem je tak druhé místo z loňské GP Singapuru.

To by se však podle jeho slov po přestupu k Mercedesu GP mělo změnit. "Už se nemůžu dočkat, až usednu do nového vozu a začneme testovat. Konečně budu mít dobré auto," radoval se. "Kdybych si měl mezi týmy vybrat, rozhodně bych volil Mercedes. Je to tým mých snů," prohlásil syn Kekeho Rosberga, mistra světa F1 z roku 1982.

"Chci konečně vyhrávat závody. Sice budeme muset pár měsíců počkat, abychom viděli, jaký bude vůz, ale věřím, že budeme silní," uzavřel Rosberg. "Nico je velký talent. Ve formuli 1 se pohybuje už čtyři roky, věřím, že pro nás bude přínosem," řekl na adresu jezdce Ross Brawn, šéf týmu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint