Hlavní obsah

Rivalita Hamiltona a Buttona McLarenu jen prospěje, zní z britské stáje

PRAHA

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh věří, že rivalita mezi Lewisem Hamiltonem a Jensonem Buttonem nebude vyvolávat v týmu napětí, ale naopak požene celou stáj vzhůru. "Lewis a Jenson jsou světoví šampióni F1, vědí, co je potřeba pro vítězství. Jsem si jistý, že budou velmi motivovaní se vzájemně hnát vpřed k ještě lepším výsledkům," prohlásil Whitmarsh.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Lewis Hamilton (vlevo) a Jenson Button

Článek

Dvě veleúspěšné stáje formule 1 si pro příští sezónu zajistily ty nejlepší jezdce. Zatímco za Ferrari bude jezdit Felipe Massa a dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, do kokpitu McLarenu usedne světový šampión z roku 2008 Lewis Hamilton a úřadující mistr světa Jenson Button.

A tak vyvstává otázka, zda se tyto hvězdy v jednom týmu snesou... "Je to situace, kterou by některé týmy mohly považovat za problematickou. My si to ale užíváme. Je to pro nás příjemný problém," prohlásil šéf McLarenu Martin Whitmarsh na webových stránkách Autosportu. "Náš tým má dva velmi soutěživé jedince, kteří chápou přínos týmové práce. Oba dva jsou fenomenální týmoví hráči," dodal Whitmarsh na adresu Hamiltona a Buttona.

"Lewis a Jenson jsou světoví šampióni F1, vědí, co je potřeba pro vítězství. Jsem si jistý, že budou velmi motivovaní se vzájemně hnát vpřed k ještě lepším výsledkům. A mým úkolem bude využít tyto dvě síly pro blaho stáje," řekl dále Whitmarsh. "Jsou tu, aby spolu závodili. Ode mě dostanou jedinou instrukci. Musí se na trati vzájemně respektovat. To je vše, bez omezení mohou spolu závodit," uvedl šéf McLarenu.

Na Jensona Buttona nyní čeká seznámení s týmem. "Jensona teď musíme seznámit s našimi postupy: jak v McLarenu pracujeme, jak závodíme. Zezačátku se samozřejmě bude muset nejprve rozkoukat, ale věřím, že pro člověka s tolika zkušenostmi, to bude jednoduchá záležitost," uzavřel Whitmarsh.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články