Hlavní obsah

Chceš jezdit za Mercedes? My ti bránit nebudeme, vzkázalo Ferrari Schumacherovi

ŘÍM

Pokud se sedminásobný mistr světa Michael Schumacher rozhodne vrátit do kokpitu formule 1 ve službách stáje Mercedes, nebude mu jeho stávající zaměstnavatel Ferrari bránit. Prohlásil to v pondělí prezident italského týmu Luca di Montezemolo.

Článek

Čtyřicetiletý Němec pracuje od ukončení kariéry v roce 2006 pro Ferrari jako konzultant a nedávno s ním prodloužil smlouvu o tři roky. Pokud se však Schumacher rozhodne závodit za Mercedes, vedení Ferrari mu nebude stát v cestě.

"Je jasné, že když se rozhodne jít jinou cestou, naše dohoda nebude platit. Nemůže pracovat s konkurencí a s námi zároveň," řekl agentuře Reuters Di Montezemolo. "Ještě jsem s ním o tom nemluvil. Je to dobrý přítel a navíc není členem týmu F1. Pracuje na našich cestovních vozech," dodal.

O údajném Schumacherově jednání s Mercedesem informoval německý tisk. Stáj je nástupcem týmu Brawn, v níž se letos stal Jenson Button mistrem světa. Po odchodu britského šampióna do McLarenu má německý tým jedno volné místo vedle Nika Rosberga, který přestoupil z Williamsu.

Schumacher, který byl blízko návratu do kokpitu během uplynulé sezóny kvůli zranění jezdce Ferrari Felipeho Massy, by se v Mercedesu mohl znovu sejít s geniálním inženýrem Rossem Brawnem. Pod jeho vedením získal v Benettonu a Ferrari svých sedm titulů.

Reklama

Související témata: