Hlavní obsah

Týmovým kolegou Glocka bude ve Virgin Racing Lucas di Grassi

PRAHA

Po Lotusu oznámil své jezdecké složení také tým Manor, který se v úterý poprvé oficiálně představil pod novým jménem Virgin Racing. Do vozů nováčka formule 1 usedne vedle již dříve avizovaného Tima Glocka brazilský pilot Lucas di Grassi.

Foto: Mario Miranda, Reuters

Lucas di Grassi

Článek

Sedmadvacetiletý německý závodník Timo Glock jezdil v letech 2008 a 2009 za Toyotu. S ní byl třikrát na stupních vítězů. Dvakrát dojel druhý a jednou třetí. Jeho nový kolega Lucas di Grassi je ve formuli 1 nováčkem. Pětadvacetiletý Brazilec působil poslední dva roky jako testovací jezdec u týmu Renault. A zároveň závodil v sérii GP2. V ní letos skončil na celkovém třetím místě.

"Je to skvělý pocit. Po dvou letech, kdy jsem byl testovacím jezdcem a závodníkem v GP2, se mi splnil sen," prohlásil Lucas di Grassi na webových stránkách Autosportu. "Cítím, že jsem připraven a tomuto týmu věřím," dodal brazilský pilot.

Tým Virgin Racing je jedním ze čtyř nováčků, které v příštím roce rozšíří startovní pole formule 1. Stáj bude mít podle Richarda Bransona, majitele společnosti Virgin, rozpočet 40 miliónů liber, což je nejnižší rozpočet v F1.

Reklama