Hlavní obsah

Button se Hamiltona nebojí. Bude to pořádně vzrušující rok, říká

Když si novopečený šampión formule 1 Jenson Button vyhlédl pro další sezónu místo v kokpitu McLarenu, mnozí si ťukali na čelo. Vedle boje o obhajobu titulu ho totiž automaticky čeká i souboj s předchozím mistrem světa Lewisem Hamiltonem o post stájové jedničky. Zvolil jsem tuhle výzvu, abych si udržel motivaci, odráží Button pochybovačné soudy.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Lewis Hamilton (vlevo) a Jenson Button

Článek

Devětadvacetiletý Button dosud hájil barvy Brawnu, jeho kombinézu však už svlékl a v únoru zahájí testovací jízdy s novým týmem. S McLarenem podepsal překvapivý britský šampión minulý měsíc smlouvu na tři roky. A budou to perné úvodní měsíce, které rozhodnou o tom, v jakém duchu se ponese celé jeho angažmá u McLarenu, shodují se odborníci.

Button si však z týmového kolegy a zároveň soupeře těžkou hlavu nedělá a na spolupráci s ním se podle svých slov velmi těší. „Potřebuji výzvu, jakou je práce po boku Lewise. To byla základní myšlenka mého přestupu. Před rokem bych ani nepomyslel na to, že mohu závodit za McLaren s číslem jedna na monopostu. Ale dosáhl jsem životního snu a stal se šampiónem, v týmu, kde jsem strávil sedm let a kde jsem měl velký respekt. Avšak cítil jsem, že jsem v té fázi kariéry, v níž potřebuji další velkou výzvu,“ uvedl Button pro britský Telegraph.

Šampión několika slovy zhodnotil i týmového kolegu Hamiltona. „Má moře zkušeností z motorsportu, i když ve formuli 1 jsem jich asi nasbíral více. Spoléhá na dobrý tým, jehož budu součástí i já a moc se na to těším. Bude se mnou muset spolupracovat, stejně jako já s ním, abychom pomohli postavit dobrý vůz, ovšem na okruhu to bude ryzí soupeření. Oba jsme si v F1 prošlapali různé cestičky, myslím, že nebude na škodu, když se naše dráhy na čas protnou,“ podotkl Button.

Button se rozpovídal i o tom, že už stihl prohodit pár slov s členy stáje McLaren a trochu nasát atmosféru. Hlavně se však těší na věci příští. „Všichni v týmu jsou dobře naladěni na následující sezónu. I v ní se představí skvělí jezdci v dobrých rychlých vozech, myslím, že mě čeká pořádně vzrušující rok ve formuli 1,“ zakončil mistr světa.

Reklama

Související témata: