Hlavní obsah

Renault prodá část podílu ve své stáji formule 1

Automobilka Renault zůstává ve formuli 1. Velkou část podílu ve stejnojmenné stáji však prodá lucemburské společnosti Genii Capital. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.

Článek

"Rozhodli jsme se setrvat ve formuli 1 a jsme rádi, že naším partnerem se stala společnost Genii Capital, která se zabývá moderními technologiemi, brand managementem a motorsportem," uvedlo vedení Renaultu v prohlášení.

Podle něj by prodej týmu neměl chod stáje v příštím roce nijak ovlivnit. "Tým si ponechá jméno, svou identitu i hlavní prvky, které vedly k titulům v letech 2005 a 2006," napsali funkcionáři.

Výše podílu, který Renault prodá, nebyla zveřejněna. O koupi se zajímala také společnost Prodrive, kterou vede ředitel Astonu Martin a bývalý šéf stájí BAR a Benetton David Richards.

Renault začal zvažovat odchod z formule po skandálu s úmyslnou nehodou svého pilota Nelsona Piqueta, která v loňské Velké ceně Malajsie pomohla k vítězství týmovému kolegovi Fernandu Alonsovi. Za zinscenování nehody dostal doživotní trest působení ve formuli bývalý šéf stáje Flavio Briatore.

Z formule už loni odstoupila japonská automobilka Honda, letos skončilo BMW a příští rok se se šampionátem rozloučí výrobce pneumatik Bridgestone.

Reklama