Hlavní obsah

Massa opět testoval ferrari, pobolíval ho krk

FIORANO

Brazilský pilot Felipe Massa má za sebou další testovací jízdy v kokpitu ferrari, v němž se příští rok vrátí do formule jedna. Vicemistr světa z roku 2008, jemuž předčasně ukončila sezonu červencová nehoda v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, si po testech na okruhu ve Fioranu stěžoval na mírné bolesti krku.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Felipe Massa

Článek

"I když jsem v posledních měsících trénoval neuvěřitelně moc, některé svaly nejsou přece jen na takovou námahu zvyklé," uvedl Massa, jenž poprvé po havárii jel ve formuli v říjnu. "Trochu mě bolí krk, především v zatáčkách, kvůli nimž je Fiorano tak těžký okruh. Jinak se cítím opravdu dobře, stejně jako před nehodou," řekl osmadvacetiletý rodák ze Sao Paula.

Massa v kvalifikaci na Hungaroringu málem přišel o oko, když mu helmu prorazila pružina z vozu jeho krajana Rubense Barrichella. Vítěz jedenácti Velkých cen nicméně dostal před dvěma měsíci po důkladných vyšetřeních na klinice v Paříži zelenou k návratu do světa F1. V příští sezoně bude mít nového týmového kolegu Fernanda Alonsa ze Španělska, jenž nahradil Fina Kimiho Räikkönena.

Reklama

Související témata: