Hlavní obsah

Schumacher: Věřím si. O svou pověst se nebojím

Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher si nemyslí, že by návratem do formule 1 riskoval svou pověst nejúspěšnějšího pilota. Čtyřicetiletý Němec se v kokpitu objeví po tříleté pauze a v nové sezóně bude jezdit ve službách stáje Mercedes.

Článek

"Ať už to dopadne jakkoliv, těším se na to," řekl čtyřicetiletý pilot v rozhovoru pro televizní stanici RTL. "Když návrat nebude podle představ, budu to muset přijmout. Ale já mám dobrý pocit. Hodně lidí mi věří a hlavně si věřím já sám," dodal Schumacher, který si při svém návratu dal za cíl umístění na stupních vítězů a útok na osmý titul.

Schumachera také při návratu plně podporuje jeho manželka Corinna. "Moc dobře ví, co dělá," prohlásila. "On prostě potřebuje výzvy a ví, že vždycky budu stát za ním," dodala.

Německý pilot se do formule vrací po třech letech. Ve stáji Mercedes, která nahradila tým Brawn GP, se Schumacher potká s inženýrem Rossem Brawnem, pod jehož vedením získal ve stájích Benetton a Ferrari všech sedm titulů. Druhým pilotem Mercedesu je o šestnáct let mladší Nico Rosberg.

Reklama