Hlavní obsah

Návrat do F1 si umí po Michaelovi představit i Ralf Schumacher

NEUSS

Po senzačním návratu Michaela Schumachera do závodního světa formule 1 se v Německu začalo spekulovat, zda by v brzké době nemohlo v mistrovství světa znovu dojít na bratrské souboje s mladším Ralfem. Ten v F1 skončil před dvěma lety a v současnosti startuje za Mercedes v seriálu cestovních vozů DTM, návratu by se ale nebránil. Jak nyní vyšlo najevo, nedávno už jednu konkrétní nabídku na kokpit v královské automobilové třídě měl, ale odmítl ji.

Foto: HOCH ZWEI

Ralf Schumacher

Článek

Čtyřiatřicetiletý Ralf Schumacher měl podle listu Bild am Sonntag možnost závodit za jeden ze čtyř nových týmů, které se poohlížely po zkušených pilotech. "Ale nebylo to úplně to, co si Ralf představuje," citovaly stránky zdroj z okolí jezdce, který v kariéře absolvoval za Jordan, Williams a Toyotu 180 závodů a šest jich vyhrál.

Ralf Schumacher sám netají, že rozhodnutí svého bratra upsat se Mercedesu naprosto chápe. "Mám-li být upřímný, já bych ani na sekundu neváhal," řekl mladší z Schumacherů a dodal, že vlastní comeback si dokáže velmi dobře představit. "I když se cítím v DTM u Mercedesu dobře, jsem si jistý, že bych si na formuli dokázal velmi rychle zase přivyknout," uvedl.

Ze zajímavých týmů přitom mají volné místo v sestavě ještě Sauber, Renault či Toro Rosso. U dvou posledně jmenovaných podle Bildu už jméno Ralfa Schumachera při interních rozhovorech zaznělo.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace