Hlavní obsah

Briatore opět míří k soudu, chce zažalovat Piqueta

LONDÝN

Sotva Flavio Briatoremu uspěl u soudu s odvoláním proti doživotnímu zákazu působení ve formuli 1, chystá bývalý šéf stáje Renault další žalobu. Podle agentury Reuters chce zažalovat pilota Nelsona Piqueta, který odstartoval aféru, po níž byl Briatore potrestán.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Flavio Briatore na snímku s tehdejšími jezdci Renaultu Fernandem Alonsem (vlevo) a Nelsonem Piquetem.

Článek

"Velmi pravděpodobně to udělám. Nikdy nezapomenu na tu bolest, kterou jsem musel protrpět," citovala devětapadesátiletého Francouze agentura Reuters.

Briatore dostal trest poté, co Piquet zveřejnil, že při předloňské Velké ceně Singapuru mu šéf stáje nařídil, aby úmyslně havaroval. Pařížský soud distanc v úterý zrušil, Mezinárodní automobilová federace FIA se však odvolala.

Podle promotéra formule 1 Bernieho Ecclestona se Briatore do seriálu nevrátí. "Nikdy mi neřekl, že se chce vrátit a myslím, že to ani nemá v úmyslu," prohlásil devětasedmdesátiletý Brit, který je s Briatorem spolumajitelem anglického fotbalového druholigového klubu Queens Park Rangers.

Kdyby se však rozhodl do formule vrátit, Ecclestone by nebyl proti. "Nevidím jediný důvod, proč by znovu nemohl dělat manažera. Ale měl by to velmi těžké," dodal. Naopak proti návratu se postavil šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali. "Ohřívaná polévka lidem nechutná. Měl by dělat něco jiného," řekl.

Reklama

Související témata: