Hlavní obsah

Hamilton: Nejlepší sezóna v historii formule 1 je tady

PRAHA

Formuli 1 čeká podle Lewise Hamiltona nejvíce vzrušující sezóna všech dob. "Opravdu si myslím, že by sezóna 2010 mohla být tou nejlepší v historii F1," prohlásil mistr světa z roku 2008. Bude těžké odhadnout, kdo vyhraje," dodal v rozhovoru pro BBC Sport pětadvacetiletý Hamilton.

Foto: Bruno Domingos, Reuters

Lewis Hamilton

Článek

Formule 1 nabídne letos zajímavou podívanou. Sice z ní na čas odešel finský jezdec Kimi Räikkönen, do kokpitu ale opět usedne legendární Michael Schumacher. A právě díky jeho návratu bude sezóna 2010 tou nejnapínavější v historii F1. "Měl jsem tušení, že se Michael vrátí. A opravdu. Pro náš sport je to neuvěřitelné. Mít zpět Michaela, sedminásobného mistra světa, je pro všechny jezdce úžasné. Je to pro nás čest," říká Lewis Hamilton. "Jsme hrdí na to, že s ním budeme na jedné trati, určitě ho ale budeme chtít porazit," dodává britský pilot.

A k tomu, že rok 2010 odhaduje jako nejlepší, má mistr světa z roku 2008 i další důvody. "Navíc všichni špičkoví jezdci - Michael Schumacher, Fernando Alonso, Jenson Button, já a Felipe Massa budou jezdit ve výborných týmech. Nikdo neví, co se stane. Bude velmi těžké odhadnout, kdo bude jezdit vpředu," myslí si pětadvacetiletý závodník.

Jsem jen dvojka

Hodně fanoušků je také zvědavých na to, jak si Hamilton bude rozumět se svým novým stájovým kolegou, úřadujícím mistrem světa, Jensonem Buttonem. "Já světovým šampiónem nejsem, jsem jen... Já jsem jen jezdec číslo dvě," zažertoval s tím, že na voze bude mít dvojku. "Jsem rád, že Jenson přišel. Spolu McLaren posuneme dopředu dvakrát rychleji, než kdybychom šli každý jiným směrem," tvrdí Hamilton, který se už také těší na nový vůz MP4-25.

"Auto sleduji od chvíle, kdy začal jeho vývoj. V továrně jsem strávil hodně času a snažil jsem se co nejvíce spolupracovat. Myslím, že jsem hodně přispěl," uzavírá Hamilton s tím, že se cítí tak dobře, jako ještě nikdy dříve.

Reklama