Hlavní obsah

VIDEO: Schumacher poprvé za volantem, v Jerezu testoval vůz GP2

PRAHA/JEREZ

Nepříznivé počasí sice Michaelu Schumacherovi nedovolilo ve středu na okruhu v Jerezu absolvovat kompletní test s vozem GP2, sedminásobný mistr světa formule 1 si přesto premiéru za volantem nemohl vynachválit. „Uvedl jsem své smysly do stavu plné pohotovosti, stálo to za to,“ líčila německý pilot, který se po tříleté pauze vrací v barvách týmu Mercedes GP do královské třídy.

Foto: Malcolm Griffitths, Reuters

Michael Schumacher při testu s vozem GP2 na okruhu v Jerezu.

Článek

Schumacher objel na jihu Španělska dvaapadesát kol, poté byl test ukončen kvůli dešti. „Bylo to super. Po dlouhé době jsem si mohl vyzkoušet vůz, který se blíží formuli 1,“ pochvaloval si legendární závodník, jenž byl přizván k účasti na vývoji monopostu GP2 pro sezónu 2011. „Počasí sice nebylo ideální, ale mé smysly se dostaly do plné pohotovosti. Stálo to za to,“ dodal.

Bývalá ikona týmu Ferrari pouze zalitovala, že nemohla vyzkoušet v plné rychlosti bezdrážkové pneumatiky. „Zkusili jsme slicky dvakrát obout, ale pokaždé jsem musel zpět do garáže. Na vlhké trati to nešlo,“ líčil Schumacher, jenž se za volant posadí i ve středu a ve čtvrtek. „Hodně mi to dává. Z hlediska přetížení to sice není jako ve formuli 1, ale přínosná je třeba komunikace s inženýry,“ podotkl majitel většiny rekordů F1.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint