Hlavní obsah

Brawn: Vsadil bych všechno na to, že mistrem světa bude Schumacher

PRAHA

Kdo se letos stane mistrem světa ve formuli 1? Mnoho odborníků předpovídá napínavou soutěž až do posledního závodu a favoritů je prý hned několik. Avšak šéf stáje Mercedes GP Ross Brawn má jasno. Osmý titul mistra světa získá vracející se legenda - Michael Schumacher!

Článek

"Kdybych si měl vsadit na některého z letošních adeptů na titul mistra světa, pak bych dal všechno na to, že světovým šampiónem se stane Michael Schumacher," prohlásil na webových stránkách Autosportu šéf stáje Mercedes. "Michael je nyní mnohem uvolněnější, než když odcházel z formule v roce 2006. Nyní má však v sobě opět to staré dobré nadšení," dodal Brawn.

Jednačtyřicetiletý Michael Schumacher se rozhodl vrátit k formuli 1 na konci uplynulého roku, když s týmem Mercedes GP podepsal smlouvu na tři roky. Ross Brawn neočekává, že  Schumacher vyhraje hned úvodní závod světového šampionátu, Velkou cenu Bahrajnu, která se pojede 14. března. Avšak poté už podle něj uvidíme "Schumiho", na kterého jsme zvyklí.

"Netvrdím, že Michael vyhraje hned první závod. Musí se nejdříve aklimatizovat, seznámit se pořádně s vozem a také svými soupeři. To ale nebude trvat dlouho. A my pak opět uvidíme starého známého Schumachera," řekl pětapadesátiletý Brawn. "Michael se vždy dokázal učit a přizpůsobit velmi rychle, to je jeho silnou stránkou," uzavřel šéf Mercedesu GP.

Reklama