Hlavní obsah

Barrichellova rada Rosbergovi: Vypadni z Mercedesu GP

PRAHA

Sedmatřicetiletý Rubens Barrichello se chystá už na svou osmnáctou sezónu ve formuli 1. A tak není divu, že se svými zkušenostmi radí mladším závodníkům jako například Niku Rosbergovi. Čtyřiadvacetiletý Němec se upsal Mercedesu GP a jeho stájovým kolegou bude legendární Michael Schumacher. Barrichello však Rosberga varuje a říká: "Vypadni odtamtud!"

Foto: Paul White, ČTK/AP

Rubens Barrichello ve voze Williamsu při testech ve Valencii

Článek

Rubens Barrichello jezdil několik let ve Ferrari po boku Michaela Schumachera a vždy byl týmovou dvojkou. Proto není divu, jak zareagoval, když se ho novináři po prvních testech ve Valencii zeptali, co by poradil Niku Rosbergovi, novému stájovému kolegovi legendárního Schumachera. Sedmatřicetiletý Brazilec si nebral servítky a odpověděl: "Vypadni odtamtud!"

"To je jediná rada, kterou mu můžu dát. Bude potřeba, aby jezdil rychle a neboural. To po něm bude Ross (Ross Brawn, šéf Mercedesu GP - pozn. red.) vyžadovat," řekl dále Barrichello na webových stránkách Autosportu.

Barrichello si je vědom, že jeho "rada" bude mít ohlas v médiích, ale velkou hlavu si z toho nedělá. "Noviny nejspíš napíšou, že Rubens poradil Nikovi, aby z Mercedesu GP zdrhnul, mně to ale nevadí. Nechci dělat zlou krev, ale vím to, co vím," vysvětloval rodák ze Sao Paula.

"Když vidím, jak rychlý byl Michael při prvních testech, bude to mít Nico velmi těžké. Přeji mu všechno nejlepší, protože Nika považuji za velmi talentovaného jezdce, který by jednou mohl být mistrem světa. Pokud má šanci být světovým šampiónem v týmu, kde je Michael, pak může být mistrem kdekoliv," uzavřel zkušený Barrichello.

Reklama