Hlavní obsah

Red Bull vstoupí do nové sezóny formule 1 s "limuzínou"

JEREZ

Nový monopost RB6, se kterým stáj Red Bull vstoupí do blížící se sezóny formule 1, popsal pilot Mark Webber jako "limuzínu". Vůz oproti loňské sezóně, která vynesla Red Bullu druhé místo v Poháru konstruktérů, doznal jen menších úprav. Měl by být minimálně konkurenceschopný ostatním stájím a pomoci Red Bullu zaútočit na nejvyšší příčky.

Článek

"To auto je jako limuzína," žertoval Weber při středeční prezentaci ve španělském Jerezu. "Udělali jsme jen pár aerodynamických změn. Nejsme blázni. Vždyť na loňském voze odvedl Adrian Newey skvělou práci a ostatní stáje nás kopírovaly. Nebylo moc co zlepšovat," dodal.

Vůz RB6 je na první pohled nápadný výraznou přídí. Největší změna však není zvenku patrná. Kvůli zákazu tankování během závodu bylo totiž zapotřebí zvýšit objem palivové nádrže.

Vedení stáje si od RB6 slibuje, že pomůže naplnit nejvyšší cíle. "Nedáváme si malé cíle, naopak máme ty nejvyšší. Přes zimu jsme tvrdě pracovali a Adrian přišel s novým vozem, velmi dobrým vozem. Proto věříme, že jsme spolu s McLarenem, Ferrari a Mercedesem mezi hlavními favority na celkové vítězství," prohlásil šéf stáje Christian Horner, jenž bude i letos spoléhat kromě Webbera na Němce Sebastiana Vettela.

Red Bull představil svůj vůz jako poslední z dosud existujících stájí. Prezentace ještě čeká na nováčky letošního seriálu. Lotus chystá předváděčku na pátek v Londýně, US F1 a Campos později.

Reklama