Hlavní obsah

Král simuloval jízdu vozu formule 1 Red Bull

Účastník asijské větve šampiopnátu GP2 Josef Král si vyzkoušel simulátor špičkové stáje Red Bull Racing. Jezdec série, která je předstupněm slavné formule 1, dostal možnost si v sídle týmu v Milton Keynes osahat plnohodnotný trenažér.

Foto: www.josefkral.cz

Josef Král

Článek

"Bylo to skutečně zajímavé, ale hlavně poučné," konstatoval teprve devatenáctiletý Král. "Už jen srovnání monopostu GP2 a F1. Obrovský rozdíl v brzdách, v přítlaku, v řízení, o akceleraci nemluvě. Formule 1 má na rozdíl od GP2 posilovač řízení, takže to šlo podstatně lépe. Začal jsem okruhem v Jerezu, který znám velice dobře, abych si zvykl na chování a ovládání simulátoru."

"Pak jsem vyzkoušel i další trati, třeba Barcelonu, Bahrajn a Portimao… Byla to i výborná možnost se dosud neznámé okruhy naučit. Simulace je dokonalá. Nejen profily tratí - rovinky, zatáčky, stoupání, klesání, ale i všechny obrubníky, nerovnosti, poškození povrchu tratí a další prvky jsou zcela přesně přenesené z reálu," vykládal nadšeně talentovaný jezdec, podle nějž šlo o fantastický zážitek pro všechny smysly.

Krále čeká poslední únorový víkend další pokračování asijské série GP2, kde v březnu odstartuje šampionát F1.

Reklama

Související témata: