Hlavní obsah

Bývalému šampiónovi F1 Hamiltonovi už nebude dělat manažera otec

Předloňský mistr světa formule 1 Lewis Hamilton ukončil spolupráci se svým otcem Anthonym, který mu dělal manažera od dětství, a hledá za něj náhradu.

Foto: Bruno Domingos, Reuters

Lewis Hamilton

Článek

Pětadvacetiletý britský jezdec stáje McLaren prohlásil, že za rozchodem není touha se osamostatnit. Podle něj jsou hlavním důvodem rozrůstající se obchodní zájmy jeho otce, který byl manažerem prvního jezdce tmavé pleti v F1 od jeho osmi let, kdy začal Hamilton závodit v motokárách.

"Bavili jsme se o tom nějakou dobu a teď jsme se shodli, že nastal čas provést změny. Není kam spěchat, ale časem si najdu nového manažera," řekl dnes agentuře Reuters Hamilton, kterého za dva týdny čeká úvodní závod sezony v Bahrajnu.

"U mě už svou práci odvedl. Naším cílem bylo dostat se do formule 1 a získat titul mistra světa. Bez něj bych to nedokázal," uvedl vítěz jedenácti Velkých cen. "Byl na každém mém závodě, dalšího takového tátu neznám," dodal.

Hamiltonův otec dělá manažera zkušebnímu jezdci stáje Force India Skotovi Paulovi di Restovi či nizozemské naději Nycku de Vriesovi, který zatím startuje v motokárách. Aktivity má také ve fotbale a připravuje akademii, která má talentovaným jezdcům umožnit získat zkušenosti s vozy F1.

"Otec si buduje svůj sportovní management a roste to vážně rychle. Mám pocit, že by se tomu měl věnovat naplno," prohlásil Hamilton, který se chystá na svůj čtvrtý rok v mistrovství světa. Jeho novým kolegou v McLarenu bude úřadující šampion krajan Jenson Button.

Reklama

Související témata: