Hlavní obsah

Button o Schumacherovi: Není jediný, skvělých pilotů je víc

PRAHA

S jedničkou na voze vyrazí v neděli do Velké ceny Bahrajnu formule 1 úřadující mistr světa Jenson Button. Třicetiletý závodník na konci uplynulé sezóny přešel z Brawnu GP do McLarenu a i on předpokládá, že nadcházející ročník světového šampionátu bude fantastický. Za hlavní důvod ale rozhodně nepovažuje návrat legendárního Michaela Schumachera.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Úřadující mistr světa Jenson Button

Článek

"Je vzrušující, že se Michael vrátil a je to dobré i pro náš sport. Avšak já něj nebudu koukat jinak než na ostatní jezdce. Ve formuli 1 je spousta skvělých pilotů, kteří dosáhli úspěchů v posledních letech, kdy Michael nezávodil. A Fernando Alonso získal dva tituly mistra světa v posledních Schumacherových sezónách. Není proto potřeba na něj pohlížet jinak než na Fernanda nebo Lewise Hamiltona," prohlásil třicetiletý Button pro britský bulvární list News of the World.

"Michael je nejslavnější automobilový závodník, ale i kdyby neohlásil návrat, nadcházející sezóna by byla fantastická i bez něj," uvedl Button dál. "Myslím, že Michael bude stále tím starým Schumacherem. Nevracel by se, kdyby nechtěl a kdyby se jeho rychlost změnila," dodal Button.

První Velká cena letošní sezóny je na programu už tuto neděli 14. března na okruhu Šakir v Bahrajnu. Jenson Button, jako obhájce titulu, je patřičně hrdý, že bude mít na svém monopostu číslo jedna.  "Už se těším na to, až v Bahrajnu usednu do vozu s vědomím, že jsem mistr světa. Je to velká odpovědnost i čest. Nerad bych o tohle číslo přišel," uzavřel britský pilot.

Reklama