Hlavní obsah

Coulthard kritizuje nové týmy: Formule 1 není žádná dívčí škola

PRAHA

Čím dál častěji se objevují negativní hlasy na nové týmy ve formuli 1. Pilot Ferrari Felipe Massa si myslí, že budou na obtíž a jen doufá, že nebudou nebezpečné. A k jeho kritice se přidává i bývalý závodník David Coulthard. "Formule 1 není žádná dívčí škola," prohlásil v listu Daily Telegraph.

Foto: Mariana Bazo , Reuters

David Coulthard

Článek

"Máme tady šest nebo sedm týmů, které jsou v rozmezí jedné vteřiny. Nové stáje pak zaostávají o čtyři sekundy. Není to dobré pro ně ani pro sport. Bude to jako bychom měli dvě odlišné série," řekl Brazilec Felipe Massa. "Budou trpět nejen oni, ale i my, až je budeme mít v kvalifikaci před sebou. Doufám, že nebudou nebezpeční," dodal jezdec Ferrari.

Nyní se k novým týmům vyjádřil i bývalý závodník David Coulthard. A i on je kritický. "Že by se svět zbláznil? Formule 1 je nebezpečný sport. Přijet jen tak na páteční trénink je nezodpovědné. Formule 1 není žádná dívčí škola. Buď přijedete na závod připraveni, nebo se připravte na nezdar," řekl Coulthard.

Zatímco nováčci Virgin a Lotus se alespoň objevili v předsezónních testech, stáj HRT si svou premiéru odbude až při Velké ceně Bahrajnu, která se uskuteční již tuto neděli 14. března. "I kdyby nové stáje zvládly Bahrajn bez problémů, což bych si přál, rychlostně budou velmi pozadu. A co poradit pilotům týmu HRT? Jeďte co nejrychleji. Jedna z nejnebezpečnějších věcí je pomalá jízda v závodní stopě.

Reklama