Hlavní obsah

Řada Němců věří, že jedenačtyřicetiletý Schumacher získá titul hned po návratu

Nový ročník formule 1 se o víkendu Velkou cenou Bahrajnu teprve rozjede, mnoho Němců má ale už nyní jasno, kdo bude příštím mistrem světa. V průzkumech u nich vítězí sedminásobný šampion Michael Schumacher, který se do seriálu vrací po čtyřech letech v barvách týmu Mercedes.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Celé Německo bude v nadcházející sezóně podrobně sledovat, jak si po návratu do F1 povede Michael Schumacher.

Článek

V anketě agentury TNS Emnid tipovalo jednačtyřicetiletou legendu na šampiona 39 procent respondentů. V průzkumu konkurenčního institutu Forsa mu hned v první sezoně po přestávce věří 25 procent Němců. Na druhém místě skončil jeho krajan Sebastian Vettel z týmu Red Bull, v němž vidí nového mistra světa 21 procent Němců, a na třetím Fernando Alonso z Ferrari. Španěla pasuje na favorita sedm procent Němců.

Schumacher se těší respektu i u svých soupeřů. Že se může znovu stát vítězem F1, je přesvědčen vedle Vettela i další Němec v seriálu Timo Glock z týmu Virgin. "Pokud bude mít silné auto, může to dokázat," řekl agentuře SID loňský vicemistr Vettel. "Už v testech ukázal, že může znovu jezdit vpředu," doplnil ho Glock, který rovněž soudí, že bude hlavně záležet na vozu. "Ten ale také vypadá dobře, takže všechny možnosti jsou otevřené," prohlásil Glock, který loni závodil za Toyotu.

Největší sportovní návrat

Odborníci očekávají, že návrat Schumachera zajistí F1 velkou sledovanost stejně jako zájem sponzorů a zadavatelů reklamy. "Při prvním závodu v Bahrajnu počítáme s obrovskými kvótami, protože návrat sedminásobného mistra světa představuje největší sportovní comeback," řekl deníku Die Welt šéf marketingové společnosti Sport+Markt Marcel Cordes.

Toho si je vědom i placený kanál Sky, který se při přenosech z kvalifikací a závodů hodlá soustředit hlavně na německého exmistra světa. "Schumacherův návrat je pro nás všechny velkým dárkem. Předplatitelé Sky se mohou v našem zpravodajství spolehnout, že žádnou důležitou událost okolo Michaela Schumachera nepropásnou," slibuje Roman Steuer, šéf sportovní redakce stanice, která prý speciálně na Schumachera vyčlenila i jednoho režiséra.

Na to okamžitě reagoval druhý majitel přenosových práv na F1 pro Německo, satelitní kanál RTL, který ujistil fanoušky ostatních závodníků, že jeho přenosy nebudou žádnou "Schumi TV".

Reklama